AKTIVNOSTI


Planinarjenje
Card image

Iz kampa imate veliko možnosti za pohodništvo v gore ali na krajše ture.
Proti vzhodu se dviga 1175m visoki Kotel, proti severu 1070 m visoka Koriška Gora, proti jugu 974 m visoki Črvov grič na Šentviški planoti, proti zahodu pa 1303m visoka Kojca.
Sedem kilometrov je oddaljena vas Rut, nad katero se razprostirajo južnobohinjske gore (Rodica, Črna prst, Žija in proti zahodu Vogel). Proti severovzhodu pa se nahaja 1622m visok Porezen, kamor se je najbolje povzpeti iz vasi Petrovo Brdo. Do tam se pripeljemo z avtom.

Kolesarjenje
Card image

Asfaltna cesta in kolovozi so pravi kraj za vse vrste kolesarjev, tako cestne kot gorske. V naši ponudbi pa je tudi downhil spust.
Gorski kolesarji se iz kampa lahko povzpnejo vzhodno do 4 km oddaljene vasi Bukovo, kjer lahko zavijejo po strmejši poti na Šentviško planoto ali pa se odpeljejo proti Zakojci in se spustijo v vas Hudajužna. Cesta skozi Zakojco je delno makadamska, čez Šentviško planoto pa si lahko sami izbirajo vrsto ceste, saj jih je veliko.
Cestni kolesarji se lahko spustijo proti dolini Soče in Idrijce ali pa se povzpnejo do vasi Rut, ki leži pod Bohinjskimi gorami. Ta cesta je močno strma.
Tisti, ki pri kolesarjenju radi doživijo malo več adrenalina, pa jih vodeno odpeljemo na spust s kolesom (downhil).

Jadralno padalstvo
Card image

Iz Šentviške planote, natančneje iz Bukovskega vrha, lahko poletite tudi z jadralnim padalom in pristanete 500m stran od kampa. Startno mesto je oddaljeno 11 km, višinske razlike pa je 500m.
Za vse ljubitelje tega adrenalinskega športa pa je dobrih 20 km stran Tolminska kotlina, ki je pravi raj za tovrstno aktivnost. Od tam boste lahko poleteli s startnega mesta Kobala nad Tolminom. Kobala je oddaljena le približno 10 km zračne linije, višinska razlika pa je 700m, zato lahko do Koritnice priletite in tukaj tudi pristanete.

Tek in sprehodi
Card image

Tekači lahko izbirajo makadamske, asfaltne ali gorske tekaške poti. Cesta, ki pelje proti vasi Rut, je speljana v dolino potoka Koritnica, kjer je poleti prijetno hladno.
Na gorski tek se lahko podate preko reke Bača proti Bukovskemu vrhu skozi Pušnik, če pa imate rajši ravnino, pa se na pot podate ob reki Baći proti Grahovemu.

Ribolov
Card image

Tik ob kampu teče potok Koritnica, ki se slabih 500 m nižje izliva v reko Bačo. Tako Bača kot Koritnica sta pravi izziv za ribiče. Razgibanost rečnih strug, brzic, slapov in mirnih voda, to so kotički, kamor lahko pobegnete stran od civiliziranega sveta.

Lov
Card image

Kamp Koritnica se nahaja v območju lovišča, ki ga ima pod nadzorom lovska družina Podbrdo. V okoliških gozdovih živi veliko različnih divjih živali, kot so divji prašič, jelen, ris, srnjad itd...Kontaktirajte nas in si rezervirajte prost termin

Ne zamudite priložnosti za popoln oddih.